Negativni naboj

Prepuštanje je stadijum u kome čovek odlučuje da ignoriše sve informacije koje stižu iz uma. Na početnim stadijumima rada čoveka razdiru sumnje, neverica, preispitivanja. Postoji JA koje zdušno brani svoju poziciju u sistemu čoveka. To je pozicija apsolutne vlasti u sistemu. Nekad vam se čini da ne možete da dodjete do sebe. Um pravi buku. Tu je milion glasova. Mnogi ljudi odustaju, a da još nisu ni zakoračili duhovnom stazom, podležući igrama uma. Npr skepticizam pre starta, traženje izgovora, podleganje strahovima. Sve situacije u kojima čovek misli da je veći od situacije u kojoj se našao, da on zna bolje i tome slično. To su momenti ispunjenosti negativnim nabojem, gde se zapravo strah interpretira kao nadmudrivanje.
Rasprostranjena zabluda je da imamo vremena. Posledica toga je beskonačno odlaganje delanja. Pri tom nema garancija da smrt neće stići baš sad. Sila kuca jednom u životu na vrata. Zabluda je da ima mnogo prilika.
Sva stanja koja su posledica otpora od promene, lomljenja starih energetskih struktura, izazivaju u sistemu čoveka negativni naboj. Oživljavanje je revolucija oslobadjanja za jedan sistem, dakle ogroman šok i samim tim tendencija da se zadrži staro uspavano stanje je ogromna. Taj negativni naboj ili strah treba iskoristiti tako što ćete njegovu snagu upotrebiti kao čekić za prvi udar na zatvor u kome se nalazite. Polako udar po udar, stare učmale konstrukcije će popadati i pojaviće se prilika za upoznavanje sebe.